kos

KOS (március 21.–április 20.) - meg van írva a csillagokban - gyűjtemény

Reklám

Mit igérnek a csillagok

Ajánló

A Kos jellemzői

Utolsó kommentek

  • pocok88: Hát igen fejjel a falnak... :D (2010.01.30. 20:46) A kos életfilozófiája
  • pocok88: szerintem is igaz Kos vagyok, de ne felejtsük el hogy minden horoszkópnak van acendense... és isme... (2010.01.30. 19:37) A kos szerelme
  • idna38: Szerintem is igaz! (2009.01.24. 00:19) A kos szerelme
  • zsani: Osztom Kos-tarsam velemenyet, miszerint minden igaz! (2008.08.05. 08:31) A kos szerelme
  • orion: Minden egyes szó igaz, én már csak tudom, mert KOS vagyok! (2008.07.26. 16:19) A kos szerelme
  • Utolsó 20

A KOS

2008.04.22. 03:21 - koopee

Címkék: általános kos kos jegy tavaszpont

A kos

A Nap a tavaszponttól, március 21-től április 20-ig tartózkodik a Kos jegyében. A Kos kardinális, pozitív polaritású és tűz elemű jegy, nem csoda hát, ha temperamentumos, kezdeményező, tettrekész, és duzzad az energiától.

Elem: Tűz
Minőség: kardinális
Polaritás: pozitív
Szerencsenap: kedd
Harmonikus szín: vörös
Drágakő: Ametiszt, gyémánt, jáspis
Szerencseszám: 7 és 3
Virág: vörös rózsa
Uralkodó bolygó: Mars
Szerelmes: Oroszlán és Nyilas

A március végén ébredő természet ereje és életigenlése árad a Kos jegyű emberből is. A Kos általában nem rágódik a múlton, hanem előre figyel, és a jövőt tervezgeti. Ha valamibe belekezd, akkor se lát, se hall, így a figyelmeztetésekkel sem foglalkozik. Csak rohan előre, még ha számára is nyilvánvaló, hogy nem az lesz a végeredmény, amit szeretne. Ha sikerül elérnie a célját, akkor büszkeség tölti el, de általában az sem szegi kedvét, ha elbukik. Felkel, és ha még mindig kívánatos számára a korábbi cél, akkor újra nekivág. Ám az is tény, hogy amilyen gyorsan fellelkesedik, olyan hamar meg is unja a dolgot, ha nem jön a várt eredmény. Nem szabad haragudni rá, ha az őt nem érdeklő dolgokban nincsen kitartása, hiszen még abban is nehéz hosszútávon kitartónak lennie, ami számára fontos.


 


Egyik alapelve, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Ami nem megy az ő tempója szerint, az elkedvetleníti, és arra ösztönzi, hogy új, izgalmasabb, jobban haladó dolgok után nézzen. Képtelen várni, nincs türelme. Az örökös száguldás az oka annak, hogy nem ismeri a türelem, a higgadtság, a kitartás, a tolerancia és a mértékletesség fogalmát. Ezen tulajdonságok hiánya sok gondot okoz neki az emberi kapcsolatok terén, mivel mások nem tudják felfogni és elfogadni, hogyan lehet valaki ennyire türelmetlen és túlzó.

Könnyen kritizál másokat, de ha őt bírálják, azt nehezen viseli el. Ha jobban belegondolunk, ez érthető, hiszen egész élete arra épül, hogy elismerést váltson ki másokból. Lobbanékony természete és túlfejlett igazságérzete miatt keveredik parázs vitákba. Gyakran a legnyersebb modorban hozza mások tudtára a nemtetszését. Ám nem rosszindulatból vagy pökhendiségből teszi ezt. Egyrészt a diplomáciai érzék nem erőssége, túl hamar kimondja, amit gondol. Másrészt mindig magából indul ki, nem képes megérteni, ha más ugyanazt a feladatot lassabban vagy rosszabbul végzi el.
Az emberiség vezetői gyakran kerültek ki a Kosok közül, hiszen bármikor gondolkodás nélkül képesek voltak feláldozni magukat egy eszméért, célért, vagy az igazságért.

Ha megfelelő hozzáállással kezelik, a Kos gyermeki jósága kerül előtérbe, és olyan szelíd lesz, mint egy kezesbárány. A ravaszság, a szerepjátszás idegen tőle. Vigyáznia is kell, mert egyenessége és gyermekien tiszta lelke miatt mindenkiben megbízik, terveit, és titkait könnyen kikotyogja annak, aki kedves vele, vagy aki ügyesen tud hízelegni neki. Nem is feltételezi, hogy az orránál fogva vezetik, mert ő maga mindig nyíltan és őszintén viselkedik.

A Kos nagylelkű ember, aki hamar elfelejti sérelmeit.
Amilyen hirtelen képes haragra gerjedni, olyan gyorsan el is illan a mérge.  Jól érzi magát harmonikus környezetben, de a változatosság rendkívül fontos számára. Kapcsolataiban általában ő a domináns fél. Amíg azt tapasztalja, hogy ő az első, addig minden rendben van, ám kedvét szegi, ha érzi, hogy az érdeklődés csökkent iránta. Ajánlatos gyakran dicsérni ügyességét, eszét, szépségét, egyszóval tökéletességét.

Forrás: astronet.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://aries.blog.hu/api/trackback/id/tr90432928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.